Profiel

Achtergrond
Oprichter Erik Hesselink (1966) werkte onder andere voor Texas Instruments, General Motors, Belastingdienst, Gemeente Assen, Gemeente Amersfoort, Gemeente Alkmaar, ‘BUCH’-gemeenten en de Gemeente Amsterdam.

Hij vervulde daar onder andere de functies van leanconsultant (McKinsey gecertificeerd), programmamanager (Prince2-practitioner gecertificeerd) en verandermanager.

Totdat hij in 2008 door het “lean/agile-virus” werd gegrepen was Erik als projectmanager verantwoordelijk voor de uitvoering van tientallen infrastructuur en internet gerelateerde ICT-projecten. In budget en scope variërend van enkele miljoenen tot tientallen miljoenen euro’s  respectievelijk enkele medewerkers tot tientallen medewerkers.

De laatste jaren is Erik actief als programma- en verandermanager van strategische veranderprogramma’s waarin lean/agile bedrijfsvoering en digitale transformaties een centrale rol spelen.

Erik is afgestudeerd bedrijfskundige aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam met als specialisaties Strategisch Management en Management van Verandering.